Silver Linings Playbook er en nydelig fortelling som dessverre mangler litt substans.

Originaltittel: Silver Linings Playbook** Sjanger:** Drama / Komedie** Regi: David O. Russell Manus: David O. Russell Skuespillere:  **Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker…

 
</a>
_Foto: Norsk Filmdistribusjon_

David O. Russell har gjennom årene skapt en ganske solid filmografi, i hvert fall om det skal bedømmes ut ifra Oscar-nominasjoner og kritikernes mottakelser. Men for meg har regissøren aldri klart å overbevise. Han tar utgangspunkt i noen spennende og potensielt hjerteskjærende utgangspunkt, men klarer aldri å balansere på linjen mellom troverdighet og overeksponerte følelseskonvensjoner.

I hans forrige film, The Fighter var det skuespillerprestasjonene som virkelig løftet filmen, og det samme kan sies om Silver Linings Playbook. Historien begynner interessant og anslaget gir meg lyst til å se mer, men sammen med spilletiden falmer min interesse for filmens plott over til det filmtekniske. Rett og slett fordi historiene til Russell ofte blir klisjéfylt og mekanisk.

Det betyr da ikke at Silver Linings Playbook er en fullstendig bom. Om du likte skuespillet i The Fighter kommer du nok til å elske skuespillet her. Fra Bradley Coopers og Jennifer Lawrences hovedrolleprestasjoner til Robert De Niros og Jacki Weavers bi-rolleprestasjoner er alt nydelig portrettert. Spesielt imponerende er De Niro og Lawrence.

Lawrence hadde nok sitt ”mainstreame” gjennombrudd med The Hunger Games i fjor, men for meg var det Winter’s Bone som beviste at hun virkelig hadde potensiale i industrien.  Det beviser hun nok engang her, og til tross for at hun ikke gjør en like god rolle som i Winter’s Bone klarte hun å presse frem en liten tåre eller to gjennom filmen. Det var da De Niro som virkelig stjal oppmerksomheten, og hver eneste scene han var en del av fikk meg virkelig involvert i alt som skjedde på skjermen. Det var en herlig, men samtidig dyster, opplevelse.

Til tross for en noe klisjéfylt historie som blir fortalt på en bevist melankolsk måte klarer Silver Linings Playbook å dra i hjerteroten der den ønsker. Dette er fordi rollelisten ga noen helt fantastiske prestasjoner, og lagde noen karakterrelasjoner få andre filmer har gjort i det siste. David O. Russell må bare jobbe litt med sin historiefortelling, får da kan vi nok snakke om han som blant de beste i dag.