Underworld: Awakening skuffer, selv med rimelig lave forventninger. Hadde det ikke vært for gjensynet med Kate Beckinsale’s karakter Selene hadde ingen sett koblingen med de tidligere filmene i det hele tatt.  

Originaltittel: Underworld: Awakening Sjanger: Action / Science Fiction / Skrekk Regi: Måns Mårlind, Bjørn Stein Manus: Len Wiseman, John Hlavin Skuespillere: Kate Beckinsale, Michael Ealy, Theo James, Stephen Rea, India Eisley Spilletid: 1 time, 28 min

Bilde: Screen Gems

Når vampyrene og varulvenes eksistens blir kjent for menneskeheten, bryter det ut krig for å utrydde begge artene. Tolv år senere våkner Selene (Kate Beckinsale) brått opp av tilsendte syner, noe hun tror kommer fra hennes kjæreste Michael Corvin (Scott Speedman). Det er det medisinske selskapet Antigen som har holdt henne nedkjølt i en tank, med den hensikt å lage en kur mot viruset som skaper vampyrer og varulver. I denne nye verden er 95 prosent av Selenes rase utryddet og de overlevende er tvunget til å leve i skjul. Det skal også vise seg at en ny rase ”super” varulver skal ha blitt avlet frem av Dr. Jacob Lane (Stephen Rea) fra Antigen, så nok en gang må Selene ta opp kampen for vampyrenes overlevelse.

Filmen har lite med sine forgjengere å gjøre og føles egentlig som en helt ny film som burde hatt sitt eget navn. Selene er den eneste karakteren som er med fra de tidligere filmene. Bortsett fra Michael da, som vi får noen få glimt av. Nesten hele vampyrrasen er utryddet og de fleste varulvene er forskere som ønsker å bli udødelige. Hele mystikken er borte, så denne filmen kunne ha vært en hvilken som helst science fiction / action film med en forsker som ønsker seg makt og udødelighet.

Bilde: Screen Gems

**De tidligere Underworld-_filmene er fantastiske filmer.** Kanskje spesielt den siste: _Rise of the Lycans. De har flotte historier om vampyrer og varulver, om hvordan de har levd, overlevd og kjempet mot hverandre i århundrer. Filmene er fylt med kjærlighet, forræderi, løgner og gamle skjulte mysterier som bare venter på å bli avdekket.  De er i sitt eget herredømme og kunne ikke brydd seg mindre om den menneskelige delen av verden.

Det eneste vi kan kjenne igjen i Underworld: Awakening fra de tidligere filmene er «slow-motion» effekten som blir brukt litt i overkant. Dette gjør at de hurtig kan vise oss hvor vampyrene og varulvene er uten at vi går glipp av handlingen. Transformasjonen fra mann til varulv er veldig flott og detaljert utført, selv om det ikke brukes så mye spilletid på hver. I likhet med de andre er også denne filmen ganske blodig og har sine groteske scener, slik som da Eve (India Eisley) brutalt splitter hode på en varulv med bare hendene. Det blir også brukt andre våpen, noe som gir oss en del blodige mord.

Bilde: Screen Gems

Filmen er underholdene, men jeg savner en mer nervepirrende stemning. Hadde ikke så altfor store forhåpninger til filmen, men allikevel ble jeg skuffet. Det var rett og slett for lite av kampen mellom vampyrer og varulver, noe vi har fått så mye av i de tidligere filmene.Tror ikke Underworld: Awakening ville hatt en så bra omsetning uten denne tittelen og med Kate Beckinsale i hovedrollen som Selene. Det går rykter om en ny oppfølger, jeg håper virkelig den kan bringe mystikken tilbake i filmserien.