Ny lokalisering, enda mer zombier og mange nye karakterer. Tror nok at sesong 3 kommer til og bli den beste sesongen så langt. ADVARSEL: Denne teksten inneholder flere spoilere fra den nyeste sesongen til The Walking Dead.

AMC Studios/ Frank Darabont

Etter at gården til Hershel brant ned har ikke gruppen hatt noe fast sted å bo, men dette endrer seg da de oppdager West Georgia Correctional Facility. Eneste problemet med deres nye tilfluktssted er at fengselet er fylt opp med zombifiserte fanger og vakter. Under ”opprydningen” blir Hershel bitt i leggen, så Rick velger å amputere beinet ved kneet. Dette stopper spredningen av viruset slik at han overlever. Det viser seg at noen fanger har vært innelåst i kafeteriaen siden utbruddet startet og har overlevd på maten fra spisskammeret. Rick lager en avtale med fangene; hvis dem gir gruppen halvparten av maten skal Rick, T-Dog og Daryl hjelpe fangene med å tømme en celleblokk. I et angrep mot zombiene prøver fangen Tomas å få Rick drept, noe som ender med at Rick dreper Tomas i stedet. Dette gjør at fangen Andrew begynner å gjøre opprør, men uten støtte fra noen andre blir han utmannet og løper ut i en luftegård fylt med walkers, hvor Rick forlater ham.  De gjenværende fangene Axel og Oscar får celleblokken som lovet.

Mens gruppen går ut i luftegården for å følge Hershel på krykker, blir de overrasket av en større mengde walkers, samtidig begynner fengselsalarmen å ringe. Rick, Daryl og Glenn finner ut at gjerdet har blitt åpnet, de skjønner raskt at det er noen som saboterer for dem. Ved hjelp av Axel og Oscar får de lokalisert maskinrommet hvor alarmen kan slås av, men her blir Rick angrepet av Andrew. Oscar tar Rick’s våpen og skyter Andrew, han velger å ta side ved Rick ettersom han og Axel ønsker å komme inn i gruppen deres. I mellomtiden blir T-Dog bitt og ofrer seg selv for Carol. Maggie må ta ett umiddelbart keisersnitt på Lori som holder på å miste barnet. Maggi klarer å redde barnet, men dessverre overlever ikke Lori. For at hun ikke skal bli en walker, tar Carl og skyter henne.

AMC Studios/ Frank Darabont

Andrea har holdt sammen med Michonne siden hun ble splittet opp fra resten av gruppen under zombieangrepet på gården. Når de undersøker krasjstedet til ett militærhelikopter, blir de tatt til fange av noen andre overlevende. De blir brakt med til Woodbury som er en liten avstengt by med 73 innbyggere og som styres av ”Guvernøren”. Det viser seg at Merle Dixon (Daryl’s bror) ble funnet av Guvernøren etter han hadde kappet av seg hånden for å komme seg vekk fra taket i Atlanta City og er nå en del av dette samfunnet. Soldaten som overlevde krasjet forteller om flere overlevende soldater som holder til ute i skogen. Guvernøren leder en gruppe ut for å finne Welles team og dreper dem for deres biler og våpen. Andrea klarer å overtale Michonne til å bli i Woodbury noen dager lengre, selv om Michonne har lyst å legge byen og Guvernøren langt bak seg.

Utrolig bra sesongstart med masse action. Nå som de holder til i et zombiefylt fengsel blir nok sesongen mer actionfylt i motsetning til forrige sesong. Her er de konstant omringet av zombier, så de må ikke legge ut på tur for å møte på dem. Nå som Andrea holder sammen med Michonne, får vi muligheten til å treffe flere karakterer. Dette er noe som gir et litt friskt pust til serien da vi ikke lengre bare følger den samme gruppen hele tiden. Dette gir oss også muligheten til å få se hvordan andre overlevende lever og hvilke tiltak de har gjort for å beskytte seg selv. Jeg prøver ikke å si at gjengen vi har fulgt hele tiden er kjedelig og at det er sjeldent noe nytt. For manusforfatterne er veldig flink til å lage hindre for dem og ta liv av hovedkarakterene for å gi oss nye.

AMC Studios/ Frank Darabont

 Karakteren som har endret seg mest i løpet av tiden som har gått er nok Carl. Han er ikke lengre den lille gutten som må passes på, han tar sine egne valg og er til bra hjelp for gruppen. Det var virkelig hjerteskjærende når han tok valget om å selv skyte Lori i hodet. Nå som Lori og T-Dog er ute av bildet og vi får inn to nye karakterer blir det spennende å se hva resten av sesongen bringer. Lurer jo også veldig på denne Guvernør-karakteren, hvem han egentlig er og hva han skjuler.