Warrior er en dramafilm om MMA-fighterne Brendan og Tommy Conlon sin vei til finalen i den tøffeste MMA-turneringen som noensinne er arrangert. Med Tom Hardy, Joel Edgerton og Nick Nolte.

Originaltittel: Warrior** Kategori:** Drama / Action / Sport** Spilletid:** 2 timer og 20 minutter** Regissør:** Gavin O’Connor Med: Tom Hardy, Joel Edgerton, Nick Nolte, Jennifer Morrison og Kevin Dunn** ** Tenk deg din favoritt Rocky-film og ta vekk boksingen og med den reglene som følger med. MMA står for Mixed Martial Arts og ikke noe jeg har fulgt med på før. Denne filmen får meg til å angre på det. Helt crazy slåsscener fulgt opp med godt drama og vanvittig bra skuespill i enkelte scener og du får en sinnsykt bra sportsfilm. Rocky filmene har alltid hatt en høy stjerne hos meg og filmer jeg har kost meg med mange ganger. Men Warrior var for meg noe av det beste innen slåssfilmer jeg har sett. Klarer ikke helt å bestemme meg for denne eller The Fighter som kom i 2010, men absolutt en must-see film fra 2011.

Nick Nolte ble også nominert til oscar for sin prestasjon i filmen og må ærlig innrømme at en tåre kom i øyekroken hos meg også. Nolte har aldri vært en fantastisk skuespiller, men han overrasket meg stort i Warrior og han passer bra som en gammel gubbe med alkoholproblemer. Tom Hardy har vært «the one to watch» i Hollywood siden Inception og han skuffer ikke her heller. Han har ikke mange replikker, men du kan føle hans bitterhet og hans råe styrke i alt som skjer. Dramaet i filmen er til å ta og føle på hele veien og musikken er superb. Det var aldri for mye tull og karakterutviklingen og historien utviklet seg veldig bra. Jeg vil også nevne Jennifer Morrisen som er best kjent som Dr. Cameron i den populære tv-serien House. Hun gjør også en kjempegod rolle som kona til Brendan.

Warrior handler om to brødre og deres far. Forholdet mellom far og sønner er ødelagt, mens forholdet mellom Tommy og Brendan er bittert og fylt av sinne. Deres far var en alkoholisert jævel som kun hadde en suksess i livet. Det var som trener for Tommy. Guttene er helt forskjellige både som personer og som fightere. Tommy er den aggresive og hardtslående som gjerne slår knockout på sin motstander i løpet av noen få slag. Brendan på sin side er den seiglivede hardingen som lar sin motstander slå seg litt ut før han ut av ingenting tar i og vinner.

Etter å ha sett filmen var jeg noe usikker på om denne filmen var noe for den hardbarka MMA-fansen. Etter hva jeg har hørt av de jeg kjenner så er slåssingen noe overdrevet, men alle de digget filmen. Så det bør ikke være en begrensning om du er jente, gutt, fan eller ikke fan. Dette er en god film.

PS: Filmen blir ikke vist på norske kinoer. Hvorfor vet jeg ikke. Det er dumt at det norske kinopublikumet ikke får lov til å se denne på storskjermen, men det finnes heldigvis andre alternativer!**