Magiske Miracle er Ukas Idrettsfilm! Originaltittel: Miracle** Kategori:** Sport/Drama/Historie Spilletid: 2 timer og 15 minutter Regissør: Gavin O’Connor Med: Kurt Russell, Patricia Clarkson and Nathan West

Den sanne historien om en av de største idrettsprestasjonene i Amerikansk sportshistorie. Når USA slår Sovjetunionen i hockey for første gang siden 1960. Det Sovjetiske laget hadde tapt èn gang på 20 år, vant OL-gull i 64, 68, 72 og 76 og var store forhåndsfavoritter før OL i Lake Placid. De ble regnet som uslåelige, men trener Herb Brooks hadde et mål om å slå de.

Brooks, spilt fantastisk av Kurt Russel, mente at for å vinne mot Sovjetunionen måtte USA drastisk endre måten de forberedte seg til lekene på og hvilke spillere de tok ut. Han valgte ut en gjeng universitetsungdom, med en gjennomsnittsalder på 21 år, og trente de non-stop i de syv siste månedene før lekene. Brooks mente at den eneste måten å spille hockey på var å skjønne at navnet foran på trøya (USA) var mye viktigere enn navnet på baksiden. Han kjørte laget sitt steinhardt og ingen lag var i nærheten av kondisjonsnivået til det unge amerikanske laget. Videoen under er fra filmen etter at laget spilte uavgjort mot det norske (!) laget 3-3. Der hans gutter var mer interessert i jentene enn å spille hockey.

Herb Brooks er blitt kjent for hans harde trenerstil og alle de 20 guttene er nasjonalhelter i USA. Selv om det er gått over 30 år.

Jeg har aldri vært noe spesielt interessert i hockey, men denne filmen ga meg frysninger flere ganger. Ishockey’en er godt gjennomført og alt ser realistisk ut. Som man skal kunne forvente seg når det er basert på en sann historie. Det er lite klisjèer og mye god moral. Hardt arbeid kan utgjøre mirakler.