Skepsisen har vært stor foran den nye sesongen med Community, nå som den kommer tilbake uten seriens skaper Dan Harmon. 

Nedtellingen er i gang. Torsdag 7. februar kommer den på amerikanske tv-skjermer. Den nye sesongen kommer til å bestå av 13 episoder, som ser ut til å være NBCs nye TV-standard. Egentlig skulle serien komme tilbake allerede i oktober og på fredager, som absolutt ikke er idéelt. Men av ukjente grunnen ble den utsatt til nå i februar og det ble bestemt at den fortsetter med samme dag. Altså torsdager.

Her er utsettelsen forklart bedre av Troy og Abed:_ (saken fortsetter under videoen) _

Det var absolutt ingen selvfølge at vi i det hele tatt kom til å få se en ny sesong av Community. I mai 2012 ble det klart at seriens skaper Dan Harmon fikk sparken og ble erstattet av David Guarascio og Moses Port. De gutta er ikke totalt ukjente, men det er ikke så langt ifra. De har jobbet sammen på serien «Blush» for de som husker så langt tilbake.

LES OGSÅ: Hva skjer med din favorittserie fremover?

Nå som sniktitten på den nye sesongen har kommet vil det nok roe ned en del fans etter en veldig turbulent høst for serien. I November ble det klart at Chevy Chase (som spiller Pierce Hawthorne) forlater serien. Han har vært offentlig misfornøyd og det var tydelig at han og Dan Harmon ikke så øye-til-øye. Hvor stor rolle Chase hadde i sparkingen av Harmon er bare rykter og vanskelig å si, men nye folk var altså ikke nok til å holde han på plass. Heldigvis på grunn av at innspillingen startet i august hadde allerede de aller fleste episodene blitt spilt inn og han blir kun borte i to episoder. Sesongavslutningen var også spilt inn på dette tidspunktet og skal vi tro manusforfatterne så blir det en skikkelig avslutning på hans liv på den rare skolen.

Jeg kan virkelig ikke se for meg Community uten «Pierce». Den mister veldig mye og fremtiden er alt annet enn lys. Hva tror du om den oppkommende sesongen og om fremtiden for Community?

Se sniktitten her: